Home 
Australien 
Melbourne 
Cairns 
Alice Spring 
Sidney 
Melbourne 
Tucomwal 
Links 
Kontakt os 

 
Vi ankom kl 10:30 (der er 1 times tidsforskel mellem Melbourne og Cairns) og blev i lufthavnen mødt af Gerry hos hvem vi havde lejet en lejlighed. Stor skægget fyr med et fantastisk imødekommende humør. Vi kørte afsted men Gerry havde ikke travlt med at komme hjem da dette højst sandsynligt ville betyde at han ville blive sat i arbejde af konen Helen. Så vi kørte på en kort sightseings tur ud i Barron Gorge National park (Nej det er ikke stavet forkert) han ville lige op og se om der var gang i vandfaldene - men det var der ikke rigtigt - men det var en køn tur, gennem en dal hvor man havde regnskov på den ene side og alm. skov på den anden side. Vi fik fortalt en masse anekdoter bla. om hvordan han og konen var taget derud hvor vi også kørte lige efter en cyklon (kat. 2) havde ramt kysten og hvor vandet stod ca 20 meter højere end nu.

Vel ankommet til hotellet blev vi indlogeret i nr. 13. på 1. sal ved siden af swimming poolen. Hvorfor det har nr. 13 - når der kun er 11 lejligheder ligger hen i det uvisse. Det er en dejlig lejlighed 2 min. gang til stranden og 2 min. gang til købmanden og med busstop lige uden for komplekset.

Cai-05.JPG

Vores strand !!
Og vandet er bare så lækkert.
 

En af fordelene ved en lejlighed er at man selv kan grille !!
Her er vores aftenmad klar til servering.

Cai-07.JPG

Gerry havde anbefalet os en tur ud til revet med et firma der hedder Great Ocean Spirit.
Cai-03.JPG
Det var rigtig godt !! Der er mange der arrangerer ture ud til revet men jeg tror ikke der er nogen der slår denne.Det var en heldagsarrangement fra kl. 7 om morgenen til kl. 6 aften. Vi blev hentet på hotellet og kørt ned til båden i Cairns havn - og gik om bord på en stor katamaran sejlbåd (med motor) der var nogle hyggelige guider der underholdt med div. fakts og jokes på vejen ud til revet. På vejen derud fik vi udleveret snorkel udstyr (Torben's dykkerbriller var nogle med styrke i). Vi kom ud til en lille bitte sandø, der hedder Michaelmas Cay hvorfra vi skulle ligge og snorkle. Pia gik fuldstændig i panik over at skulle trække vejret igennem en plasticrør, men efter et stykke tid, lykkedes det hende at finde rytmen og hun fik også set koralrevet. Det er så fantastisk flot at opleve, det er faktisk ligesom når man ser det på TV, alle de forskellige fiskearter svømmer lige ved siden af en. Vi fik en rigtig god frokostbuffet og skulle så med en lille semi u-båd, hvorfra vi kunne se revet fra bunden af båden, vi så bl.a. en skildpadde. Det er en af de allerstørste oplevelser man kan få her på vores jord, det var en rigtig dejlig dag vi havde. Turen ind til land forgik for sejl mens vi nød et glas champagne.

Cai-02.JPG

Vores ø !!
Bedere fåes det næppe.
 

Pia i fuld udrustning

 

Cai-04.JPG

 Cai-06.JPG

Tilbage på øen efter en snorkel tur
nu var det tid til frokost.
 

Billede fra semi u-båden

 

Cai-08.JPG

Cai-01.JPG

Et billede tilegnet den gamle på Fyn
Der er stadig folk der sejler til Australien

Da vi kom hjem var vi fuldstændig udmattede men vi fik da liv i barbi'en og lavet lidt aftensmad.Solen havde været hård ved os, men vi havde da klaret strabasserne uden at blive forbrændt - men nu er vi brune (selv jeg, Torben - det troede jeg ikke var muligt)

Mandag tog vi ind til Cains - pga. af solstress fra igår opholdt vi os mest i skyggen - men er nu helt ovenpå igen. Vi benyttede dagen til at shoppe og Pia har nu endevendt SAMTLIGE souvenir butikker i Cairns. Torben fik købt sig en Aussi hat - billed kommer senere.

Selvom Værløse har fået en flot svømmehal - så slår denne offentlige pool ved Cairns strandpromonade den. Bemærk julepynten i højre hjørne.

Cai-09.JPG

 

Tirsdag (23/12) tog på "udsigtstur". Det betød at vi tog med toget op af bjerget til en lille by deroppe der hedder Kuranda. Det er en utrolig flot tur der gik forbi flere vandfald. Oppe i Kuranda (som er en stor turist-fælde) gik vi en tur ud i den nærliggende regnskov - en lille tur på ca. 5 km. (det skulle ses som en slags opvarmning til i morgen hvor vi skal ud og hikke i regnskoven). Efter at havde spist frokost i en lille restaurent hvor et hold pensionister holdt julefrokost - med besøg af julemand iført solbriller - og med hygge pianist der gav et potpori af jule og Elvis melodier, fortsatte vores tur ned fra bjerget i en gondol lift (7.5 km). Ikke som alm. ski-lift mellem træerne men OVER træerne - der var en fantastisk udsigt. Pia var ikke så begesteret - men faldt da snart til ro og nød turen - men hun kunne dog ikke lide nå vi var over vand. På vejen ned gjorde vi et par stop og fik bla. en fin lille rundvisning i regnskoven af en hyggelig aborriginal park betjent. Der er ikke så mange der tager på udflugt her op til julen så bortset fra de obligatoriske japanere og tyskere der er allevegne, havde vi næsten turen for os selv. Nede på fladlandet igen fik jeg hevet Pia forbi diverse souvenir boder (det tog denne gang kun 10 minutter) og over i det tilstødende Aborriginal center - beklageligvis havde vores tour guide givet os forkerte tider så vi var lidt sent på den og fik ikke set ret meget af parken ud over et historisk teaterstykke og et danse show. Vi ville begge gerne havde prøvet at kaste med boomerang og spyd (på vejen ned i gondolen havde vi set dem give opvisning - det var meget impornerende) - selve showene var lidt tamme - det var som om de indfødte ikke rigtig gad - og indholdsmæssige var der ikke meget substans - men de var nu flot nok sat op.

Afgang med Kuranda expresen op i bjergene gennem regnskoven.

 

Kur-1.jpg

Kur-3.JPG

Et af de mange vandfald vi så på vejen op - Her Barron Gorge fall

 

Så går det op over ad over regnskoven.

 

Kur-4.JPG

Kur-5.JPG

Sådan ser regskoven ud set foroven.

 

Aborriginals der laver ild - tja hvad mere kan man sige

 

Kur-6.JPG

Kur-7.JPG

Her er vores "self-contained unit" en lille lejlighed ved trinity beach.
 

 

[Home][Australien][Melbourne][Cairns][Alice Spring][Sidney][Melbourne][Tucomwal][Links][Kontakt os]

Copyright(c) 2003 Pia & Torben All rights reserved.